onsdag, juli 29, 2015

Blomkålssymfoni en super lækker og billig gæsteforret


Jeg har købt et super flot snehvidt og lækkert blomkålshoved i en gårdbutik i Søsum og tænker at denne grøntsag, som jo oftest optræder som tilbehør, skal have lov til at få hovedrollen i en dejlig forret. Derfor serverer jeg en lille tallerken med 3 forskellige blomkålsretter - en blomkålssymfoni kan man vel kalde det :-)

  • En kold salat af blomkål med fintsnittede skiver af rå blomkål, urter og en dressing af grov sennep.
  • Bagt blomkål med spidskommen og koriander serveret med bagt blomkålsmos smagt til med masser af purløg
  • Gratin af blomkål og kartofler bagt i bagepapir i en form så er den lige til at vende ud på tallerkenen når den har kølet lidt af. Server den med en god sjat trøffelolie på toppen.

Jeg serverer også en enkelt tomatsalsa til og så er en billig og super lækker forret klar.

Planlægning
Den rå blomkål kan snittes og sennepsdressing røres sammen i god tid. Blomkål kan bages mange timer før det skal bruges og mosen kan også laves klar i mange timer før, du skal servere den. Gratin kan sagtens serveres kold (dog ikke køleskabskold, så tag den ud 30. min servering), hæld trøffelolie over når du serverer den. Opbevar alt i køleskab.

Budget
Denne ret ser ud af meget, men er  langt fra dyr at lave. Hvis du ikke har trøffelolie i huset kan du hælde en god olivenolie over i stedet. Blomkålssymfoni til 4 personer kan laves for ca. 50 kr.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar