Prøv en opskrift

All in marcipantærte med bær

En skøn kage som bestemt ikke er egnet under en slankekur. Den er tung og smager af meget, så skær den ud i mindre stykker. Tærten kan laves med færdigkøbt tærtedej.

Tid: 1½ time plus hviletid for dejen 1 time         Pris: 125 kr. 
Mængde: 10-12 personer 

Ingredienser 
Tærtedej:
175 g hvedemel
75 g flormelis 
100 g smør 
1 æg 
Fyld og pynt: 
200 g groftrevet marcipan 
125 g sukker 
75 g blødt smør 
3 æg 
150 g bær (brombær, hindbær, stikkelsbær, blåbær - bland gerne). Frosne, optøede og afdryppede bær kan bruges 
100 g god mørk chokolade 
Nøddekrokant og/eller frysetørrede  hindbær (kan udelades)

Tilberedning 
Fyld mel og flormelis i en skål. Hak det kolde smør i og smuldr det hele sammen, til det bliver en grynet masse. Tilsæt æg og saml dejen med hænderne. Læg dejen i køleskabet i mindst 1 time. Hvis dejen hviler længere, tages den ud af køleskabet ca. 15 min. før den skal bruges. 
Rul dejen ud på et stykke bagepapir og læg den i en tærteform. Tryk den godt ud i bunden og op af kanterne. Prik dejen med en gaffel og bag den i ca. 20. min. ved 180 grader. Hold øje med, at den ikke bliver mørkebrun, den skal blot være lys gylden når den er klar. 
Afkøl ca. 20 min.  Rør sukker, marcipan og smør sammen med en elpisker og tilsæt æggene ét ad gangen. Fyld massen i den bagte tærtebund og tilsæt bærrene ved at trykke hver enkelt lidt ned i marcipanmassen. Bag ved 180 grader i 30-40 min. Stik en strikkepind eller en tandstik i tærten - hvis der ikke hænger fyld ved, er tærten færdig. Det er ofte nødvendigt at lægge et stykke staniol over kagen efter ca. 15 min, da den ellers bliver for mørk i overfladen. Læg staniol løst over, ellers risikerer du, at toppen af kagen hænger fast.
Afkøl tærten. 

Planlægning
Tærtedejen kan hvile i køleskabet til næste dag. Tærtebunden kan bages færdig i god tid, også gerne dagen før. Marcipan kan rives i god tid. 
Overtræk kagen i god tid, da det tager en del timer, før chokoladen er helt størknet. Tærten kan laves helt færdig dagen før og kan med fordel fryses ned og blot tøes op før den skal bruges. 
Smelt chokoladen over vandbad og fordel den over kagen. Pynt evt. med nøddekrokant og frysetørrede hindbær.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar